Departament cercetare Comportarea dinamica a sistemelor structurale

 

Departamentul are în structura sa trei divizii de cercetare şi anume:

 Domenii de competenţă 

Direcţii de cercetare abordate:
I. Comportarea dinamică a sistemelor structurale la excitaţii cinematice sau dinamice ale acţiunilor exterioare.

II. Comportarea sistemelor structurale fonoabsorbante şi fonoizolante la acţiunea zgomotelor exterioare exprimate prin variaţii poliarmonice ale presiunii acustice.
Ofertă:
Rezultatele finale ale activităţilor de cercetare, testare şi evaluare sunt concretizate prin următoarele categorii de servicii specializate:

III. Elaborarea programelor de omologare a produselor noi prin stabilirea metodelor de urmărire a producţiei în fabrică, de calificare a sistemului de producţie în regim stabil şi uniform, precum şi a metodelor de încercare pe baza de cerinţe reglementate sau voluntare.
IV. Evaluarea documentaţiei de execuţie, a sistemului de încercare experimentală şi monitorizarea, pe etape de fabricaţie, a tehnologiilor de realizare a produselor pentru construcţii ale căror funcţii determinante asigură rezistenţa, stabilitatea, durabilitatea şi gradul de reducere a solicitărilor dinamice la acţiuni exterioare provenite din cutremure de pământ, vânt, încărcări dinamice industriale, acţiuni dinamice din trafic rutier etc. Finalizarea activităţilor menţionate constă în elaborarea unui Raport de analiză tehnică cu concluzii în vederea validării şi/sau omologării produselor realizate în sistem v.